Végbélrák tnm

Végbélrák tnm, A vastagbélrák tünetei

nyaki rák színész

Hirdetés Mit jelentenek a BNO kódok a leleten? A BNO kódok a diagnózis nemzetközileg egységes rendszere.

komikus parazita

Annak végbélrák tnm fejlesztették ki, hogy a különböző intézményekben, sőt országokban egyformán határozzák meg a különböző betegségeket. A vastagbélrákos betegek találkozhatnak az elsődleges, primer daganat végbélrák tnm megjelölésével, valamint lehetséges az esetleges áttétek kódjának feltüntetése is a leleten.

exophytic condylomata a méhnyak

A bélrendszer daganatának BNO-kódjai az alábbiak: C Vakbél coecum rosszindulatú daganata C Féregnyúlvány rosszindulatú daganata C Colon ascendens azaz a vastagbél felszálló ága, a jobb oldalon rosszindulatú daganata C Flexura hepatica jobb oldalon, a májnál lévő bélhajlat rosszindulatú daganata C Colon transversum haránt vastagbélszakasz a has felső részén rosszindulatú daganata C Flexura lienalis a lépnél lévő bélhajlat a has bal oldalán rosszindulatú daganata C Colon descendens a vastagbél leszálló ága, szintén bal oldalon rosszindulatú daganata C Colon sigmoideum bal oldalon, a vastagbél alsó kanyarulata rosszindulatú daganata C A vastagbél átfedő elváltozása, rosszindulatú daganata C Vastagbél rosszindulatú daganata, k.

Karnofsky index írja le a beteg általános állapotát, erőnlétét. A 0-tól ig terjedő skálán a as érték végbélrák tnm, ha a beteg teljesen tünetmentes, nél már csak részben önellátó, de gyakori orvosi ellátást és jelentős segítséget igényel, től pedig már a haldoklást jelöli.

felnőtt férgek

Hasonlómegbeszélések