Növényi banánt. Navigációs menü

növényi banánt

A banán gyorsan fejlődő növény, amely egy vagy több pszeudoszárból, földalatti gyökértörzsből és szálas gyökérrendszerből áll. A pszeudoszár törzsként működő, szorosan egymás mellett álló, koncentrikus körökben hogyan nyilvánul meg a helmintás gyermekek inváziója? levélhüvelyekből alakul ki. Hogyan termesszünk banánt?

érdemes eltávolítani a nemi szemölcsöket

Levél A banánlevél részei a levélhüvely hosszú, csőszerű képződménylevélszár és a levéllemez. A levélhüvelyekből balard helminthis ki a pszeudoszár, a banán "törzse".

Legnépszerűbb cikkeink

Egy életen át a növény akár 40 levélhüvelyt is építhet maga köré. Gyökérzet Nagyszámú, szálas gyökér nő a gyökértörzsből.

megelőző intézkedések az emberi féregfertőzés ellen

Jó vízáteresztő képességű, mélyrétegű, tápanyagban gazdag talajban a gyökérzet 1,5 m mélyre és 5 m átmérőjűre is növekedhet otthon, a trópusokon.

Virág és gyümölcs A virágot hozó szár a pszeudoszár közepéből hajt ki, kb. Ekkorra a növénynek már van levele.

Növényi banán. Banán: lágyszárú növény. Melyik növénycsoporthoz tartozik a banán?

A virág a szára körül spirálisan nő, as csoportokban, amelyeket lilás vagy zöldes, húsos fellevelek takarnak. Ezek az később lehullanak, ahogy a virágzás halad. Az első megjelenő növényi banánt rendszerint nőnemű.

Az ehető gyümölcsöt termő fajtáknál ezekből hamarosan- megporzás nélkül- gyümölcsfürtök fejlődnek, amelyet a termesztők "kéznek" hívnak. Az ehető banánok zöme magot nem hoz, de amelyek mégis, azok magja termékeny.

oxiuros imagem

Az utolsó megjelenő virág hímnemű. Virágzástól szüretig a fajtától függően nap telik el. Hőmérséklet A banán egyenletesen meleg hőmérsékletet igényel. Virágzáshoz legjobb a °C közötti hőmérséklet, a gyümölcs fejlődéséhez °C az ideális. A növekedés lelassul 16 °C alatt és megáll 10 °C-nál. Visszafordíthatatlan fagykár jelentkezik 0 °C alatt. Mínusz 7 °C alatt a talajszintig elpusztul a növény.

Mi a hasznos banán

Rendszerint azonban új hajtást hoz a meleg idő visszatértével. Szél Az erős szél kidöntheti a banánt. Az állandóan szeles idő megtépázza a sérülékeny leveleket, kiszárítja a növényt és a levélkorona eltorzulhat egy kicsi tépázás persze nem árt, sőt még jót is tesz.

Víz Állandóan nyirkos talajra van szüksége, de sose legyen tocsogós! A gyökereken álló, pangó víz hamar elpusztítja a növényt.

paraziták kutakkal ellátott vízben

Ha a talaj jól növényi banánt a vizet, akkor nem fordulhat elő túlöntözés. Hűvös éghajlaton ajánlott a direkt napsütés. Milyen talaj szükséges a banánnak, és hogyan növényi banánt Ha banánt akar ültetni a kertben Magyarországon csak a télálló fajokkal próbálkozzunkkészítsen egy legalább 60 cm x 60 cm-es gödröt, cserélje ki a talajt erősen növényi banánt keverékre fele érett, komposzt ált trágya, növényi banánt virágföld, vagy háromszor egyharmad perlit, tágya, virágföld.

Legjobb a jó vízelvezetésű, szerves anyagban gazdag talaj, lehetőleg 5,0 pH-értékek között. Mivel a legfontosabb növényi banánt jó vízelvezető képesség, kérdéses esetben képezzünk olyan lejtőt, ahol a fölösleges víz könnyen elfolyik. Sűrűn kell trágyázni magas K2O tartalmú trágyával vagy műtrágyával.

Hogyan gondozd a kutyádat?

Rossznyelvek szerint a banánt nem lehet túltrágyázni vagy túlöntözni. Ha a talajt kicseréltük, kéthetenként elég trágyázni. Ha a homokba ültettük, naponta kell műtrágyázni.

Ne tűrjünk gazt a növény körül.

Hasonlómegbeszélések