Májrákos halálozások

májrákos halálozások

májrákos halálozások

LovasG A felmérés az és közötti időszakra vonatkozik, és a csökkenés konkrétan azt jelenti, hogy ebben az időszakban 2,6 millióval kevesebb amerikai halt meg rák májrákos halálozások.

A szakemberek szerint a látványosnak mondott javulásnak alapvetően három magyarázata van: a hosszú éveken keresztül tartó erőfeszítések sora a dohányzás visszaszorítására, a szűrővizsgálatok és ezzel májrákos halálozások betegség korai felfedezésének egyre elterjedtebb gyakorlata és az új gyógymódok.

májrákos halálozások

A folyamatos csökkenés ellenére a jelentést összeállító szakemberek azt prognosztizálják, hogy ben az Egyesült Államokban várhatóan 1,76 millió új pacienst diagnosztizálnak majd rákbetegséggel, és ezer beteg belehal a betegségbe. A férfiak leggyakrabban a tüdőrákkal, a prosztata- és béldaganatokkal vívott küzdelmet veszítik el, a nőknél pedig a tüdő- a mell- és a bélrákos megbetegedések válnak végzetessé.

májrákos halálozások

A férfiak esetében 34 százalékos, a nőknél pedig 24 százalékos májrákos halálozások a halálozási arány csökkenése. Az onkológusok szerint ez egyértelműen jelzi a dohányzás visszaszorulását, hiszen a férfiak körében pusztított nagyobb mértékben a nikotin.

májrákos halálozások

Ugyanakkor növekedett a mellrákos és a májdaganatos megbetegedések aránya. Ez utóbbit az orvosok kapcsolatba hozzák a nagy súlytöbblettel is, mivel az elhízás szerkezeti változásokat idézhet elő a májban.

A kutatók szerint a májrákos megbetegedések 71 százaléka megelőzhető lenne életmód-változtatásokkal.

májrákos halálozások

Hasonlómegbeszélések