Helyettes gomba. 20 éves a kecskeméti Pilze-Nagy Kft. Helyettes gomba

helyettes gomba

Nagyon megörültünk, mikor a Humusz Szövetség kiírásban megláttuk, helyettes gomba az idei pályázati téma: a gomba.

helyettes gomba

Az ovink olyan szerencsés helyzetben van, hogy az udvarunkon tavasztól- őszig esős, párás helyettes gomba több fajta gomba is előbújik. Mezei szegfűgomba, gyapjas tintagomba, erdei szömörcsök A téma áttanulmányozásában segítséget kaptam a könyvtárban szakkönyvekből, az internetről, gombászó kollégáktól és óvodai szülőktől.

Kosarunkba csak egy-egy gombát hoztunk haza, hogy a szárítás technikáját is kipróbálhassuk.

helyettes gomba

Több interneten található videó segítségével megfigyeltük a gombák növekedését, csodáltuk a természet varázserejét. Több napon keresztül munkálkodtunk közösen és elkészült Tölgy Tóni és Galócza Gigi, Tóth Lászlóné Rita: Mese a gombákról egyszerűsítve, rövidítve mese makettje.

helyettes gomba

Külön gondot fordítottam a föld alatti részek megjelenítésére, a gyökerek és a gombafonalak összekapcsolódására. Saját tapasztalataink és a gombahatározók képei alapján rácsodálkoztunk, hogy milyen sokszínűek is lehetnek a gombák. A gomba kalapok festésekor, ezért bátran használtuk a szokványos barna, piros mellett a szürkét, kéket, zöldet, sárgát, rózsaszínt.

helyettes gomba

Fésüs Éva: Az erdei kalapos meséhez kapcsolódó játéktevékenységben mindenki Kukkantó manóvá változott és a papírguriga tönkökre kedve szerint oszthatta szét a díszes kalapokat. A projekt két hete folyamán gyakran ismételgettük a kedvenc mondókákat, énekeket: Gomba, gomba…; Ez a gomba…; Gryllus Vilmos: Gomba; Galóca. A kedvenc gombák képeit lelamináltuk, és csoportosítottuk ehető-ehető, de rossz ízű-mérgező tulajdonságuk szerint. A következő napon ezekből a képekből készítettünk kirakókat.

helyettes gomba

A projekt lezárásaként elkészítettük gombás tablónkat, mely a folyosónk került kihelyezésre, és egy kedves szülő felajánlásaként gombás muffint kóstolhattunk.

Nagyné Szekeres Zsuzsanna óvodapedagógus.

helyettes gomba

Hasonlómegbeszélések