Fa rák,

Fák rákos sebei

fa rák

Rák nemcsak gyümölcsfákon, hanem erdei fákon fa rák előfordul. Lehet nyílt és zárt, mindkettő keletkezési feltétele azonban sérülés, némelykor csak szemmel alig látható kéregrepedés. Ebben telepedik meg fa rák Nectriagalligena Bres. A gomba növekedése szakaszos.

fa rák

A fa védőkalluszt próbál fejleszteni, de a gomba ezt áttöri, majd ez a folyamat többször megismétlődik, és így a rákos seb koncentrikus rétegekkel mind nagyobb lesz. Leggyakoribb alma - körte - kajszi - és cseresznyefák on, és közismert egyes díszfák Sophora rákosodása hajlama is.

fa rák

A sebek létrejötténél elsőrendű szerepe van a fagy nak fagyrepedések, fagylemezektovábbá az állati kártételnek vadkár, rovarrágás stb. A rákos fa életképessége csökkent, növekedése erélye visszaesik, és mentesítő beavatkozás nélkül előbb-utóbb el is pusztul. Védekezés: kerüljük a túlságosan fa rák és rossz légjárhatóságú talajokat; a túlzott v. A már meglevő rákos sebet, daganatot mélyen kivágjuk az egészséges részbe terjedőleg, az eltávolított farészeket eltüzeljük, végül a sebet sebkezelésben részesítjük.

fa rák

Hasonlómegbeszélések