Birsalma féreg

Gyümölcsfák: a birs

A birsalma ültetése és gondozása röviden Ültetés: tavasszal vagy ősszel - a pihenőidő végén vagy elején. Virágzó: május-június.

Birsalma féreg

Világítás: fényes napfény. Talaj: bármilyen, de jobban laza és nehéz. Öntözés: rendszeres, öntözés szezonban. A fiatal palánták gyakran öntözést igényelnek.

Birsalma sövény készítése - Hogyan lehet nőni egy birsalma gyümölcsfa sövényt

A gyümölcsös birsalma első öntözése a virágzás megkezdése előtt, a második a virágzás alatt, a harmadik pedig a felesleges petefészkek eltűnése után, a negyedik pedig a hajtásnövekedés időszakában, az ötödik a gyümölcsnövekedés időszakában. A fiatal fák augusztus végén megállnak, és szeptember elején érik.

A csemetek öntözésénél körülbelül liter vizet fogyasztanak, egy felnőtt számára - akár literre. A talaj nedves lesz a gyökerek mélyén - cm. Top-kötszerek: a szerves anyagot 2 évente egyszer, a földön lévő birsalma féreg ásványolják - évente háromszor: tavasszal, nyáron és ősszel.

Vágás: a fő - kora tavasszal, mielőtt a folyadékáramlás megkezdődik. Ősszel, ha szükséges, végezzen egészségügyi tisztítást.

birsalma féreg a természet megtisztítja a vastagbél méregtelenítő formuláját

Szaporodás: magvak, dugványok, gyökérszívók, rétegződés és beoltás. Kártevők: gyümölcs atkák, alma lepkék, alma levéltetvek és levél lepkék. Betegségek: gyümölcsrothadás moniliosislisztharmat, rozsda, petefészkek rothadása, levelek barnasége és szürke rothadás.

Quince Tree - Leírás Birsalma - lombhullató cserje vagy fa másfél és 5 m magasságú ágakkal, ferdén emelkedik fel. Birsalma féreg birsalma kéreg scaly, vékony, sima.

A birs régi ágai és törzse sötétkék vagy sötét vöröses-barna, és fiatal ágakon kéreg fuzzy, szürke-barna. A hajtások szintén nemezeltek, szürke-zöldek. A birsalma levelei váltakozóak, egész, ovális vagy ovális, általában széles körben elliptikusak, néha lekerekítettek, a lemez felső részén csupasz, sötétzöld, az alsó része szürke, az érezte közepétől.

A levelek hossza cm, szélessége 7,5 cm, petioles 2 cm hosszú. Birsalma virágok, többnyire magányosak, szabályosak, a serdülőkorban, májusban vagy júniusban virágoznak.

birsalma féreg olcsó férgek emberekben

A birsalma gyümölcse egy hamis, gyapjas alma, citrom vagy sötét sárga színű, kerek vagy körte alakú, amelyben öt többmagot tartalmazó fészkek vannak. A birs gyümölcsök szeptember-októberben érnek. A birsalma átlagosan 60 éves korig él, aktívan viseli a éves gyümölcsöket, éven át termesztik. A birsalma számos kertfás rokon - alma, körte, szilva, cseresznye, loquat, galagonya, dogrose, mandula, árnyék, ashberry, chokeberry és más, a kultúrában ismert növények.

A birsalma gyümölcseit lekvár, zselé, lekvár, kompótok, italok készítésére használják, és birsalma féreg ízesítik. A hagyományos orvostudomány széles körben használják a birsot a székrekedés, a vastagbélgyulladás, a duzzanat, a méhvérzés, a légzőszervi betegségek és a gyomor-bélrendszeri betegségek kezelésére. A virágzó birs csodálatos látvány, ezért gyakran használják a tájépítészek a nyilvános kertek, parkok és terek díszítésére.

Birsalma féreg. "féreg" angol fordítás

Meg fogjuk mondani, hogyan kell birsalma féreg és gondozni a birsokat, hogyan lehet a kertben termeszteni a birsokat, hogyan táplálhatnánk a birsokat, hogy ösztönözzék a bőséges termést, milyen birs betegségek és kártevők okozhatnak bajt, hogyan kezeljük a birsokat, amikor megbetegszik Birsalma, hogyan lehet megvalósítani a birs metszés kialakulását - ez és sok más információ, amit a cikkünkben talál.

Növénytermesztés Mikor egy birsalmat ültetünk. A birs termofil, az aszályt jól tolerálja, sőt, még havi árvizeket sem tesz lehetővé, így a sekély talajvízzel rendelkező helyeken is jól nő. A legjobb hely a birs - nyitott terület a déli oldalon. Annak ellenére, hogy a birs növekszik minden talajon, a legjobb, ha a meglazult, nehéz talajokon termődik, és a birsalma könnyű homokos földjein, bár birsalma féreg termés korábban megkezdődik, a hozamok szerényebbek lesznek, és kevésbé fognak élni.

Apple applesauce recipe

A birsalmat a pihenőidő alatt - tavasszal vagy ősszel kell ültetni. Őszi birs ültetése. Ha az éves birsalma birsalma féreg ültetéséhez vásárol, nyitott gyökérrendszerrel vásárolhat ültetési anyagot, de ha a palánták idősebbek, akkor válassza ki azokat, amelyekkel a gyökérrendszer nyitva van, hogy értékelje annak állapotát.

A birsalma ültetésénél ne feledje, hogy a felnőtt növény gyökerei a korona vetületének területét többszörösen elfoglaló területet foglalhatnak el, így legalább 5 m távolságra helyezkednek el a birsalma ültetéséhez más fáktól és szerkezetektől. Az, aki ősszel úgy dönt, birsalma féreg egy birsalma féreg ültet, tavasszal kezdje meg a helyszín előkészítését: ásni a talajt az ásó bajonettjének mélységére, egyidejűleg 50 g szuperfoszfátot és 20 g káliumsót adva minden m²-re.

A műtrágyák ásása és ültetése után a területet enyhén öntözik. Amikor eljön az ideje, hogy egy birsalmat ültetzünk, ásunk egy lyukat a 40 cm mélységű és cm átmérőjű területen - az ültetési lyuk szélessége függ a csemete gyökérrendszerének méretétől.

Keress receptre vagy hozzávalóra

Vágjunk egy fazekat a gödör közepére, helyezzünk egy agyagréteget, majd töltsük fel a fennmaradó mélység egyharmadát birsalma féreg talajjal, amelyet 50 g fa hamu és g szuperfoszfát összekeverünk. Ezután tegyen egy palántát a gödörbe, simítsa meg a gyökereit, töltse fel a talajjal, enyhén megragadja, és bőségesen öntse a birsalma féreg - legalább 2 vödör vízre lesz szükség egy fához.

Amikor a víz felszívódik, kösse össze a csemetéket a csaphoz, és dörzsölje a fát a vastag humusz vagy tőzeg réteggel. Hogyan készítsünk egy birsalmat tavasszal. A birs tavasszal ugyanolyan módon ültetik be a földbe, mint az ősszel, de a terület ősszel a műtrágyával van ásva, és az ültetés után a gyökérkörben a talajtakaró réteg nem lehet olyan vastag, mint a tél előestéjénél - nem 10, hanem 5 cm.

Birsalma gondoskodás Tavasszal vigyázzon a birsra. Kora tavasszal, a cseppfolyósítás megkezdése birsalma féreg a birsalmat a szaniter, a száraz, a hó és a beteg ágak súlya alatt törlik. Ezután a fiatal fák vágásából, vagy a régi metszés megújításából tölthet. Csak ne birsalma féreg - ha a vesék már nyitottak, a Bordeaux keverék károsíthatja őket. Körülbelül ugyanabban az időben a birs csontváz ágainak törzsét és alapját mészvel kell fehéríteni, és a teljes ásványi műtrágyát a talajra kell felhordani.

Rózsaszín bimbó esetében a birsokat a levéltetvek, a fűrészporok, a molyok, a borsos molyok, a levélkulcsok, valamint a lisztharmat ellen kezelik, 3 ml Fustak vagy hasonló gyógyszer 10 liter vízzel készített oldatával.

Virágzás előtt és közvetlenül utána szükségessé teszi a birs bőséges öntözését, hozzáadva a vizes komplex ásványi birsalma féreg. Tíz nappal a virágzás után a nőknél észlelt hpv meg kell előzni a birsalma megelőző kezelését a fűrészporokból, a leveles táplálkozási a szemölcsök a hüvelyben vannak, a ropogásból és a gyümölcsös rothadásból a Topáz vagy annak analógjai segítségével.

Nyáron a birsalma gondozása. Júniusban a birsalmákat 6—8 ml Sonnet 10 liter vízzel készített oldatával kezelték lepkékkel, aranyvirágokkal, levéltetvekkel, lepkékkel és levélvirágokkal.

A jövőben, a teljes nyári időszakban, annak érdekében, hogy ne használjuk a mérgező vegyi anyagokat, a birs kezelések szelektíven és csak szükség szerint történnek. Nyáron a birs, mint tavasszal, gyomlálásra és a talajnak a közeli törzs körében és a sorok között lazítására van szükség.

birsalma féreg kerek szakadék

Ha a törzskör el van némítva, akkor kevesebb munkát végez. Júliusban a birsalmat teljes ásványi műtrágya táplálja. A birsalma augusztusban és szeptemberben érik, így a betegségek és kártevők kezelését egy hónappal a betakarítás előtt le kell állítani. Ősszel gondoskodjon a birsról.

Őszén vízzel töltik a birsalma öntözését.

A fának nyúlik a birs

A levelek lehullása után, amikor a fák pihenőidőt kapnak, a fák elvékonyodását, fiatalítását és szanálását végzik. Novemberben a birs készen áll a télre. A birs feldolgozása. Még akkor is, ha a kertben a birsalma teljesen egészséges, a kártevők és a betegségek éves megelőző kezelése segít megőrizni az egészségét és erősíti az immunrendszerét. Az első kezelést a as előkészítéssel ellátott csendes rügyeken végezzük, hogy a kéregben és a talajban elpusztult rovarokat elpusztítsák.

A második és a harmadik megelőző birsalma féreg a virágzás előtt és után végezzük: a birsot az Abig Peak készítményrel vagy egy százalékos Bordeaux folyadékkal permetezzük a gombák ellen, és májusban rügyekkel a fát Kemifos szórólapokkal és Horus gombákkal birsalma féreg. Virágzás után a birs és a gomba közös kezelését végzik Strobi és Inta Vir készítményekkel.

Júniusban a gyümölcs növekedése során a fákat a Skor és a Lepidotsid gyógyszerekkel permetezték, és júliusban a birsalmat a gombákkal és a molyok második generációjával kezelik a Kemifos és a Strobe készítményekkel.

Másfél hónappal a betakarítás előtt kívánatos minden kezelést leállítani, és csak a későbbi birsalmafajtákat, ha szükséges, a Kemifosot permetezni. Öntözés birsalma.

A növekvő birsalma rendszeresen hidratál - öntözést birsalma féreg. A fiatal csemetéket gyakran öntözik, és egy felnőtt, gyümölcsös birsalma csak virágzás előtt először öntözést igényel, különösen ha tavasszal eső nélkül. A második öntözést a virágzás során végzik, a harmadik birsalma féreg a petefészkek leesése után - a negyedik - amikor a hajtások növekednek, és az ötödik - amikor a gyümölcsök kialakulnak és növekednek.

  1. Bergen giardia kutatócsoport
  2. A világon mintegy fajta birsalma létezik, és mindegyik öt fő csoporthoz tartozik: Az Apple birs - gyümölcsök egy almafa gyümölcséhez hasonlítanak; Körte alakú birs - gyümölcsök körte; Birsalmás portugál - bordázott körte alakú gyümölcs; Márvány birs - a levelek felületén fehér és sárga foltok vannak; Piramis birsalma - piramis koronával rendelkezik.
  3. Nemi szemölcsök nem jelentek meg
  4. Úgy mint, Rák, avagy Kígyó, avagy Farkas.
  5. Számos oka van annak, hogy a tájba belefoglaljuk, de vajon a birsalmafák jó sövényeket alkotnak-e, különösen a termőtípust?
  6. Kertészeti növénykórtan | Digitális Tankönyvtár
  7. Fereg ember angolul Nőgyógyász és férgek Fereg ember angolul Az elvégzett labor, UH, urológia, nőgyógyászat mind-mind negatívak lettek.

A fiatal birsot már nem augasztják augusztus végén, és az érett fákat szeptember elején. A gyökerek mélységére megnedvesített birsalmában lévő talaj cm, fiatal fák vízfogyasztása - liter öntözésenként, felnőtteknek liter. A birs képes elviselni az aszályt és az árvizet is, de még ez és a másik is rossz hatással van a gyümölcsök minőségére, ezért a birsalma rendszeres és elegendő öntözése a sikeres betakarítás kulcsa.

birsalma féreg milyen gyógyszerekkel lehet megszüntetni a férgeket

Öntözés után nagyon kényelmes a füvet kioltani, és a talajot a fák közelében lazítani, a sorszakaszban 8 cm mélységig. Legjobb öltöző birs. A talajba helyezett műtrágyáknak, ha az ültetésre birsalma féreg, egy évre elegendőnek kell lennie. Ha szerves anyagot alkalmaztunk a talajra humusz vagy komposzt formájában, akkor a következő alkalommal, amikor a szerves műtrágyát két éven belül kell alkalmazni, az ásványi műtrágyákat évente háromszor kell alkalmazni - tavasszal, nyáron és ősszel.

Tavasszal a virágzás után a fa körül szétszóródnak a nitrogéntrágyák, a birsalma körül a talaj a kálium-foszfor-műtrágyák 10 liter vízben g-os oldatával öntözik.

Ezen túlmenően minden tavasszal és ősszel a fatörzset legalább 5 cm vastag tőzeg- vagy komposztréteggel mulcsítják. Téli talajtakaró. A téli birsalma féreg időjárás veszélye az, hogy gyökérrendszere vízszintesen, nagyon jelentéktelen mélységben helyezkedik el, és a fagy megrongálhatja.

Ezért célszerű a fát a talaj körül lefedni a téli és a törzs alsó részén humusz vagy száraz levelekkel. Amikor a hó esik, próbálja meg vázolni egy hófúvást a fa alatt, és akkor birsalma féreg aggódjon a birsalma alatt a tavaszig.

Olyan területeken, ahol nagyon hideg tél van, a birsot még melegítik, lutrasilba vagy spunbondba csomagolják, majd lucfenyő ágakkal kötik össze. A birs metszése Amikor a birs.

birsalma féreg szemölcs kezelés folyékony nitrogén

A birsalma fő metszése kora tavasszal történik, mielőtt megkezdődnének a folyadékáramlás. Száraz és beteg ágakat vágnak és égetnek, a ritkaságot és a fiatalító metszést öreg fákon végzik, és az öt évig tartó fákat formáló metszésnek vetik alá.

Birsalmafa: virágos cserjék és gyümölcsök birs leírása - Zuzmók Birsalma féreg A fának nyúlik a birs - Gabonafélék Nőgyógyász és férgek Fereg ember birsalma féreg Az elvégzett labor, UH, urológia, nőgyógyászat mind-mind negatívak lettek. Férgek a székletemben - Parazitafertőzések - - nipetdami. Kaptam Pyassan trichinella rajz szimbólumokkal hüvelykúpot.

A nyáron, augusztusban, a gyorsan növekvő hajtások patakjai csipetnek. A birsalma férgek elleni gyógyszerek gyermekek számára, miután egy levél alá esett, amikor a fák alvó időszakba kerülnek, csak egészségügyi és ritkító metszést igényelnek. Hogyan vághatunk egy birsalmat. Egy magas birsalma koronája alakul ki, mint egy birsalma féreg központú tál, csontvázból, amelyek egymástól 15—20 cm-re helyezkednek el, és az alacsony tenyésztésű fajtákban egy ágú ritka-hosszú koronát alkotnak, amelyen az oldalirányú ágak egyenletesen helyezkednek el.

A birsfák törzsének magassága nem lehet nagy - csak cm, egyébként a birsalma metszése nagyon hasonlít az almafa metszéséhez.

birsalma féreg papilloma bőrfertőzés

A birs metszése tavasszal. A tavaszi csemete első metszését közvetlenül az ültetés után végzik el, és ha őszére ültetünk egy birsalmat, vágjuk le tavasszal cm-es magasságba, így rügyet hagyunk, amiből az alsó réteg alakul ki - négy vagy öt ága es távolságban nő.

Egy évvel később, jövő tavasszal, a karmester központi birs ág a csontvázaktól a külső veseig cm-es magasságban van vágva, birsalma féreg az alsó rétegben az éves növekedés cm-re csökken, így másodrendű ágakat birsalma féreg. Ne vágja le az oldalágakat, kivéve a korona közepének sűrűzését vagy a vezetővel versenyzőket. Távolítson el minden bazális hajtást.

Birsalma féreg termés kezdetére, azaz évvel a korona általában már kialakult. Őszi birs metszése.

Gyümölcsfák: a birs

Az ötödik növekedési évtől kezdve a birsnak csak a korona alakját kell fenntartania - jobb, ha ezt tavasszal folytatjuk. És ősszel, miután a leveleket egy birsból szállították, szanatóriumi metszésnek van kitéve - a termés vagy a betakarítás során a beteg, szárított és törött ágak, valamint a koronát sűrítő vagy rossz irányba növekvő ágak eltávolításra kerülnek. Birsalma tenyésztés Hogyan terjeszthetünk egy birsalmat. A birsalmat magvakkal, dugványokkal, rétegződéssel, gyökérszívókkal és oltással szaporítják.

Sőt, a többi kultúrától eltérően, a legegyszerűbb módja a vetőmagnak. A birsalma féreg magok sokszorosítása.

Hasonlómegbeszélések