Apró gombák

KALAPOS GOMBÁK A GYEPBEN NAGY ESŐZÉSEK UTÁN

Főoldal Fajlistánk Az alábbi fajlista kiindulási alapját a Miskolci Gombász Egyesület tagjainak szervezett vagy egyéni apró gombák keretében fellelt gombafajai képezik.

A Nagy Fafilm

A gombák azonosítása az egyesület tagjainak gombaismereti tudásával - több esetben neves mikológusok, tapasztalt gombászok határozási segítségével - történt. A fajokhoz csatolt fotók közléséhez minden esetben rendelkezünk készítőik hozzájárulásával és nevüket következetesen feltüntetjük.

apró gombák

Tekintettel a honlap magas látogatottságára és látogatóink igényeire, fajlistánkat folyamatosan bővítjük olyan Magyarországon megtalálható fajokkal is, melyek esetleg nem honosak egyesületünk térségében, de közérdeklődésre tarthatnak számot. A fajlistát a kezdetektől Kérjük látogatóinkat, ha vitatható adatra találnak, vegyék fel velünk a kapcsolatot.

apró gombák

A fajleírásainkban szereplő étkezési érték megjelölések mindig a leírás alapjául szolgáló forrásokból származnak, ezért előfordulhat, hogy nem aktuálisak! Étkezési célra gyűjtött gombát mindig be kell mutatni képzett szakellenőrnek!

apró gombák

A fajleírás alapján történő gombafogyasztásból eredő esetleges megbetegedésekért semmiféle felelősséget nem vállalunk! A fajlistában megjelenő fajokat szűkítheti az alábbi mezőbe beírt keresőszóval apró gombák a Szűkít gomb megnyomásával.

Agaricus dulcidulusSyn: Agaricus semotus Más neve i : Édeskés csiperke; törpe csiperke, bíbor csiperke Étkezési érték: ehető gomba, de kis mérete miatt étkezési szempontból nem jelentős. A csiperkefélék családjába tartozó, erdőkben termő gombafaj. Európában, Észak-Amerikában és Ázsia egyes területein honos.

Hasonlómegbeszélések